Top 5 hotels in Egypte

Er zijn in de omgeving van de Rode Zee behoorlijk wat resorts en hotels te vinden in Egypte. De meeste hotels en resorts bevinden zich in zogenaamde toeristenplaatsen. Deze plaatsen zoals Hurghada, Marsa Alam en Sharm-el-Sheik zijn speciaal gebouwd als toeristische bestemming in Egypte. Hierdoor kun je in deze plaatsen optimaal genieten van een zon-, zee- en strandvakantie in Egypte. Het merendeel van de hotels en resorts in deze plaatsen hebben een vier of vijf sterren classificatie. De mate van luxe en verzorging is dan ook behoorlijk groot en aangenaam te noemen. Op deze pagina geven we een korte uitleg van wat volgens verschillende bronnen de populairste hotels en resorts in Egypte zijn. Opvallend is dat het merendeel van deze hotels en resorts in Hurghada te vinden zijn.Jaz Dar El Madina

Het Jaz Dar El Madina resort in Marsa Alam is een wat kleiner resort in het centrum van deze toeristenplaats. Ondanks dat het Jaz Dar El Madina wat kleiner is dan de meeste resorts in Egypte zijn er nog altijd vier restaurants, een zwembad met zeven glijbanen en een animatie-team op het resort te vinden. Het Jaz Dar El Madina werkt uitsluitend volgens het all-inclusive systeem waardoor je tijdens je vakantie niet druk hoeft te maken over eventuele extra kosten want alles is in de prijs inbegrepen. Er zijn op het resort vier restaurants te vinden waarvan er één een à-la-carterestaurant is. Tijdens je verblijf mag je eenmaal gratis is dit restaurant eten, wil je er vaker naartoe dan moet je bijbetalen. Het is niet toegestaan om in de restaurants plaats nemen in je zwemkleding, lange broeken en bloezen zijn gewenst. Het Jaz Dar El Madina is al jaren één van de populairste resorts in Egypte en scoort dikke voldoende bij klanttevredenheidsonderzoeken. Woorden als een “oase van gastvrijheid”, “geweldig hotel een personeel”, “mooi en schoon” en een “fantastische relax vakantie” lees je met regelmaat in de recensies.

Boek snel en voordelig je vakantie naar het Jaz Dar El Madina resort in Egypte bij TUI.nl

Arabella Azur

Het Arabella Azur resort en hotel in Hurghada hoort niet tot de meest luxe resorts in Egypte, maar wel tot de populairste resorts in Hurghada. Dit heeft alles te maken met de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Doordat de prijs van dit resort iets lager ligt dan het gemiddelde resort in Egypte zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je bijbetalen voor wifi op de kamer en zelfs dan is de kwaliteit hiervan niet al te best. De kamers zijn groot en schoon, maar niet modern. Wat krijg je wel voor je geld een buffetrestaurant, zes bars, een snackbar, twee buitenbaden en een prachtig strand met handdoekenservice.
Het hotel en resort staat te boek als een traditioneel Arabisch dorp. De witte koepels en bogen doen je verlangen naar lang vervlogen tijden en de sprookjes van 1001 nacht. Vlak voor de kust van het resort ligt een prachtig rif waar je kan snorkelen en duiken. Met een beetje geluk kom je er dolfijnen of roggen tegen.

Meer info en prijzen van vakanties naar Arabella Azur

Ali Baba

Het Ali Baba Resort in Hurghada is met name populair bij families met jonge kinderen. Op het resort is namelijk een groot aquapark te vinden met zeven grote en kleine glijbanen. Verder zijn er op het resort bowlingbanen, airhockeytafels en een heuse schaatsbaan te vinden. Voor het gebruik van de schaatsbaan moet echter wel bijbetaald worden. Verder zijn er drie buffetrestaurants, een snackbar en drie bars op het terrein van het Ali Baba resort te vinden.
Het Ali Baba resort in Hurghada is één van de eerste resorts die in de omgeving van deze plaats gebouwd werden. Het is dus niet een heel nieuw resort; de kamers zijn er echter wel behoorlijk groot en schoon. De kwaliteit van de badkamers laat volgens sommige gasten nog wel wat te wensen over.
Al met al is het Ali Baba resort een goede bestemming voor een zonvakantie met kinderen. Met name het aquapark en de uitstekende duik- en snorkelplaatsen voor het resort zorgen voor een goede meerwaarde.

Meer info en prijzen van vakanties naar Ali Baba

Arabia Azur Beach

deel van Hurghada. Net als veel resorts is het Arabia Azur Beach gebouwd rondom het enorme vierkante zwembad. Op het resort zijn vier buffetrestaurants en twee à-la-carterestaurants. Bij al deze restaurants is er een dresscode. Deze dresscode houdt in dat je niet met zwemkleding of korte broek in het restaurant mag plaatsnemen.
Ondanks het feit dat het Arabia Azur Beach resort niet een bijzonder nieuw of luxe resort is, krijgt het wel enorm goede waarderingen van de meeste gasten die er verbleven hebben. Woorden als “Geweldig”, “onbezorgd genieten”, “fantastisch hotel” en “het Egyptisch Paradijs” kom je dan ook met regelmaat tegen in de recensies.
Jammer genoeg is het wifi-signaal op de meeste plaatsen op het resort ver beneden peil waardoor je telefoon en laptop verplicht zullen zijn een korte vakantie nemen tijdens je verblijf in het Arabia Azur Beach. Leuke bijkomstigheid is dat het de bekende shoppingbuurt Sakkala op slecht drie kilometer afstand van het resort ligt.

Meer info en prijzen van vakanties naar Arabia Azur Beach

Jaz Aquamarine Resort

Het Jaz Aquamarine Resort behoort tot de beste en meest geboekte resorts in Egypte. Het Jaz Aquamarine Resort is een echte gezinsbestemming. Dit komt met name door het prachtige waterpark met maar liefst vijfentwintig glijbanen. Het is met 1001 kamers één van de grootste resorts in Hurghada maar hier merk je tijdens je verblijf in het resort maar heel weinig van. Het is namelijk een zeer ruim opgezet resort met zes restaurants waarvan er vier a la carte zijn, zes bars en vier snackbars. Op het resort zijn in totaal vijftien zwembaden te vinden, waarvan een groot deel in de winterperiode verwarmd is. Naast de verschillende zwembaden is er voor de kinderen in de zomerperiode de hele dag door een entertainmentteam aanwezig.
Het Jaz Aquamarine Resort wordt genoemd als één van de mooiste en meest luxe resorts in Hurghada, combineer dit met de vele zwembaden en de hoge mate van kindvriendelijkheid en je hebt je perfecte vakantiebestemming in Egypte te pakken. Het merendeel van de Nederlandse toeristen die dit resort bezocht hebben beoordelen het resort met een negen of een tien.

Meer info en prijzen van vakanties naar Jaz Aquamarine Resort